Monopol med riktiga pengar

När Hasbro firar 80 år med spelet Monopol slår de på stort och väljer att lägga ut nyproducerade spel med riktiga sedlar i, allt för att tillgodose en dröm hos många spelare. 

2543826-ett-sallskapsspelNär man tänker på brädspel så brukar man inte tänka på att vinna pengar utan då handlar det om gemenskap och en rolig tid tillsammans. Dock är det så att många som spelar Monopol, spelet där man ska hoppa runt på olika gator och sedan bygga ut för att kräva pengar av andra som hamnar där, har en dröm om att få spela med riktiga sedlar och tidningen Folkbladet liknar detta med chokladkakan med guldbiljetten i Kalle och Chokladfabriken.

80 spel med pengar i

Vill man ha chans till de 80 spelen gäller det att man ska bege sig till Frankrike då det är där som de 120 000 nyproducerade spelen kommer att släppas. Än så länge har det inte kommit upp någon som vunnit, men kanske håller den personen tyst? I 69 spel kammar man hem en nätt liten summa på 150 euro och i 10 vinner man 300 euro. I ett av spelen kommer man kunna kamma hem inget mindre än 20 000 euro, vilket är ungefär 180 000 kronor. I Dagens media kan man läsa att spelet kom till 1929 efter börskraschen för att man kritiserade det kapitalistiska samhället.

Om man mot förmodan känner att det här med brädspel är lite förra året, även om det nu kommer med riktiga sedlar så kan med lugn bara ett klick bort komma till Megascratch som erbjuder härliga och magiska spel där man har vinstchans i alla spel man tar sig för. Det bästa är kanske om man kan kombinera att spela online och att spela verklighet för att kunna få den där balansen som är så viktig för vårt välbefinnande.