Spela i jul

Snart är julen här och det innebär att många vill spela olika typer av spel. Genom åren har det funnits många spel som varit populära och varje år kommer en ny samling spel som håller länge eller glöms bort fort.

2371613-concept-of-building-and-problem-solving

På Metro kan man läsa om att det omåttligt populära gamla datorspelet ”Tetris” ska bli film. Filmen ska gå under genren science fiction och än är det oklar vem regissören och vilka skådespelarna ska bli. Den ska dock inte handla om en massa linjer som åker fram och tillbaka, utan kommer ha en riktig historia. Filmen ska utvecklas genom ett samarbete mellan företaget bakom Tetris och Threshold Entertainment.

Spela spel själv i mobil eller på dator

Filmen är ett bevis på hur viktiga spelen har blivit i våra liv. Framförallt på julen är det många som spelar spel och har man inte någon att spela med, finns en rad spel som man kan spela utan motståndare. Ett exempel är att spela på spelautomater på nätet. På www.slotssidan.com kan man hitta det senaste om slots på nätet. Att många får tid över för spel syns även tydligt när det gäller olika mobilspel. Detta gjorde att spelutvecklare fick lägga stora summor pengar på marknadsföring förra julen, skriver man i en artikel på Dagens Nyheter. Den summa som lades på marknadsföring av nyutvecklade spel och inkomsten för utvecklarna, slog rekord under julhelgen.

Sällskapsspel för den mer sociala spelaren

Den som inte vill sitta framför en skärm och spela, utan som vill kunna vara social och spela med vänner, kan prova på ett sällskapsspel. Ett spel som har funnits med väldigt länge och som blivit otroligt populärt är Monopol. Spelet fyllde för några år sedan 75 år, som man skrev på Svenska Dagbladet. Spelet är väldens mest sålda sällskapsspel och har sett likadant ut sedan man först började sälja det. Det finns de som är så dedikerade till att spela Monopol att ett svenskt mästerskap i spelet har upprättats. Monopol skapades 1935 i USA och kom till Sverige två år senare. Populäriteten för spelet har gått upp och ner beroende på samhället sett ut och på 70-talet till exempel, så tyckte man att spelet var för kapitalistiskt. Några andra sällskapsspel som har blivit populära är:4962557-woman-hand-playing-a-game

  • Cluedo – Spelet skapades 1948 och spelets handling utspelas på ett engelskt gods. Där har ett mord skett och spelarna ska lista ut mördare, mordvapen och mordplats. I det här spelet krävs logiskt tänkande och man kan lura varandra mycket i spelet.
  • Twister – Spelet är väldigt fysiskt och utspelar sig på en stor matta, där spelarna är spelpjäserna. Mattan är uppdelad i ett antal cirklar i olika färger. Genom en snurra bestäms på vilken färg man ska sätta en speciell kroppsdel. Man förlorar spelet genom att ramla.
  • Memory – Detta spel är speciellt populärt bland barn och gör att spelarna tränar minnet. Det går nämligen ut på att hitta två lika motiv i ett gäng brickor som läggs på ett bord med motiven nedåt. Spelaren får bara vända på två brickor under en speltur. Detta gör att det kan bli riktigt svårt att komma ihåg vilket motiv som ligger vart.