Spela spel under julen

Såhär under julen tenderar vi att umgås avsevärt mycket mer med vår familj och våra släktingar än resten av året. Även då många har en väldigt nära relation med familjen och träffas och umgås ofta så blir det alltid lite speciellt under julen. Man kanske bor på olika orter i vanliga fall och endast samlas under samma tak i flera dagar när det är just jul. Vad kan man då göra av all denna lediga tid där man ska umgås och ha det trevligt ihop, timme efter timme, dag efter dag?

Spela spel

Under julen har många som tradition att titta på de julfilmer och julprogram som går på tv. Det är ofta samma filmer som går varje år och många blir därför lite mätta på tv-tittandet och gör hellre något annat med tiden tillsammans. Att spela sällskapsspel är något av det trevligaste man kan göra när man är ett litet gäng som umgås hemma. Att börja med till exempel Trivial Pursuit eller Bessewisser på eftermiddagen och sedan ge sig in i ett lite tuffare spel som Poker senare på kvällen, när barnen har gått och lagt sig och alkoholen börjar kännas av, brukar vara ett trevligt upplägg. De som i vanliga fall tycker om att spela online poker tycker dessutom ofta att det är trevligt att spela live för omväxlings skull.

Sällskapsspel är nästan alltid uppskattade men tyvärr spelar vi inte dessa spel alls i samma utsträckning som man gjorde på till exempel 90-talet. Att överraska med att plocka fram ett par roliga spel brukar alltid vara succé.  Den mysiga och livliga stämningen som uppstår när man sitter och dricker öl, äter godis och spelar spel är nästan oslagbar och otroligt mycket trevligare än att sitta framför en TV och glo tillsammans. Nä damma av de där gamla spelen och se nu till att ha en fantastisk jul.